Awareness through the bodyawareness through the body

Karin van der Plas

De teacher training Yoga Nidra voor kinderen wordt sinds 2014 aangeboden door Karin van der Plas.
Opgeleid door Aloka en Joan, is deze YN (gebaseerd op de Yoga Nidra van Swami Sathyananda Saraswati) aangepast aan de leeftijd van kinderen.
Naast jarenlange persoonlijke ervaring met yoga nidra, past zij het toe in haar werk met kinderen.
Haar professionele achtergrond ligt zowel in het onderwijs als in het lichaamsgeorienteerd werk.
(ATB facilitator, lichaamsgerichte begeleiding voor zowel kind als volwassene, leerkracht en opleiding traumatherapie - NARM).

 

 

Aloka Marti - Joan Sala

Joan Sala en Aloka Marti, 'creators' of Awareness through the Body - ATB komen beiden van origine uit het Spaanse Catalonië. Al tientallen jaren wonen zij in Auroville  (Zuid-India).
Yoga Nidra (gebaseerd op Swami Sathyananda Saraswati) is door Aloka Marti en Joan Sala aangepast aan de behoeften en ontwikkelingsfasen van kinderen.
Al ruim 20 jaar is het een belangrijk onderdeel van hun werk met kinderen en tieners.
Iedere zes weken krijgen de leerlingen (5-16 jaar) een Yoga Nidra sessie.
Vanuit India reizen zij regelmatig naar Europa en de VS om trainingen te geven.

Hun ruime ervaring heeft geresulteerd in een opbouw, waarin soms ook beweging leidt naar de uiteindelijke bewegingsloosheid!
Aloka heeft een professionele achtergrond in de danswereld en heeft daarnaast specialisaties in o.a. yoga nidra, sensory awareness, Tai Chi en Aquatic Bodywork. Joan (fysiotherapeut) is breed gespecialiseerd in met name natuurgeneeskunde, shiatsu, Taoïsme, verschillende oosterse vechtsporten en is practitioner Somatic Movement Education.